Liniște pierdută și regăsire în culori


LINIȘTE PIERDUTĂ

Îmi plac zgomotele străzii atunci când mă aflu pe stradă. Motoare, sirene și claxoane. Pentru cei mai mulți dintre noi, acesta e glasul civilizației cu care ne-am obișnuit și pe care-l acceptăm, chiar dacă el ne obosește.

Îmi amintesc de răul sonor al șantierelor mari și mici, apărute la fiecare cotitură, ciuperci după ploaie.

Pe lângă vuietul și vibrația orașelor, satul e doar un murmur. Care poate fi întrerupt de vecinul în dispoziție creativă, de drujbe și alte fierăstraie, de cioca-boca unuia cu vreo idee, de flex-uri în agonie.

Tractoarele vechi U650 au un farmec aparte, de căpcăun. Sunt marile furnizoare de zgomot la țară. Dacă se întâmplă să uite câte un diștept cu orele tractorul pornit în fața casei, mai bine iei traista și pleci oriîncotro.

Vreau să spun că niciun loc nu e ferit cu totul de zgomot, nicio locuință. În urmă cu ceva ani am fost la o foarte idilică, retrasă cabană montană, undeva în creierii munților. N-am apucat să ne instalăm bine și decibelii unui gater din (mult prea mare) apropiere, care probabil abia aștepta ocazia, ne-a făcut părul măciucă. Nicio mirare că urșii și ursuleții o taie la oraș: pădurile s-au mecanizat.

Dar cum ne regăsim liniștea, indiferent ce fanfară cântă pe-afară?

Specialiștii în design interior recomandă o serie de inovații în amenajarea și echiparea locuințelor, printre care draperiile fonoabsorbante.

 

REGĂSIRE ÎN CULORI: CROMATIQUE

Magazinul online CROMATIQUE are o ofertă foarte bogată de perdele și draperii, tapet, tapițerii și accesorii.

Puteți alege dintr-un sortiment variat de perdele modelul dumneavoastră favorit. La CROMATIQUE veți găsi perdele cu dungi, cu model floral, cu model geometric, din in și bambus, uni, clasice, creponate, semitransparente, ignifuge, în culori diverse.

Diversitatea draperiilor pe care magazinul online CROMATIQUE  le oferă spre alegere clienților săi cuprinde modele din catifea, modele cu dungi, modele cu flori…

…modele clasice, geometrice, draperii din bumbac, draperii din in…

…și cele la care doream să ajung, DRAPERIILE FONOABSORBANTE, într-o gamă uluitoare de culori, după cum se poate observa…

Cu greu m-am abținut să nu adaug și alte splendide nuanțe din paleta oferită de CROMATIQUE.

Dar ce sunt draperiile fonoabsorbante? Sunt un tip de draperii funcționale realizate dintr-un material textil certificat pentru proprietatea sa de a absorbi și reduce zgomotul. Practic, sunt draperii anti-zgomot care ne protejează de poluarea fonică.

Draperiile fonoabsorbante de la CROMATIQUE  sunt o soluție rapidă, simplă, estetică, la un preț foarte bun. Materialele speciale și lucrătura aparte fac din draperiile fonoabsorbante un mijloc eficient de izolare fonică.

Ele absorb foarte bine vocea umană. Atenuează și zgomotele din interiorul casei, împiedicându-le să se reflecteze în ferestre sau ziduri.

Pentru a vă edifica asupra bogăției ofertei CROMATIQUE, vizitați magazinul online.