City break Bologna


Libertate, aventură, frumusețe, fascinație.

Încredere. Zborul ne unește, nu ne divizează.

Compania irlandeză Ryanair, simbol al zborului low-cost, celebră pentru tarifele care sfidează orice concurență, comunica cu ceva timp în urmă deschiderea unei noi baze pe aeroportul din București, începând cu 30 octombrie 2016.

Erau anunțate două noi rute, spre Atena și Timișoara, mai multe zboruri spre Bruxelles, Milano și Dublin, 10 rute în total incluzând Bologna, Londra, Madrid, Milano, Roma, 90 de zboruri săptămânale și 1,4 milioane de clienți mulțumiți.

Tarifele practicate de Ryanair fac din această companie prima alegere  pentru un  city break low cost. În plus, există înlesniri care contează și atrag călătorul: check-in pe mobil, 2 bagaje de mână gratuite, promoții periodice, un interior plăcut, divertisment la bord, etc.

Invitația SuperBlog este aceea de a scrie despre un weekend prelungit pe care ne-ar surâde să-l facem în unul dintre orașele la care putem ajunge cu Ryanair, din București.

Dintre destinațiile de zboruri ieftine accesibile, eu aș alege capitala regiunii italiene Emilia-Romagna, Bologna.

screenshot

Despre Bologna mulți spun că ar fi cel mai interesant loc pentru o inițiere în secretele culinare italiene. Crescentine, erbazzone, trippa alla parmigiana, piadina romagnola, cannelloni al forno, cappelletti in brodo, strozzapreti alla boscaiola, passatelli in brodo, cappellacci ferraresi, cipolle ripiene con salsiccia, cotiche con i pagioli, zucchine ripiene sunt numai câteva dintre felurile ale căror arome se îmbină și fumegă deasupra Bolognei. Sos bolognez, tagliatelle al ragù, prosciutto, mortadella, salumi…

Centrul vechi medieval al Bolognei este bine prezervat și foarte întins. Celebre sunt străzile acoperite cu arcade (38 de km!), loc de promenadă, și punctul de maxim interes pentru turiști, cele două turnuri Arinelli și Garisenda.

Eu nu aș sta pe gânduri și aș vizita Pinacoteca Națională din Bologna, cu program în weekend între orele 14.00-19.00. Nume sonore de pictori și lucrări celebre apar în colecția acesteia. Rafael, Giotto, El Greco, Tintoretto, Titian…probabil că întregul sejur n-ar fi de ajuns ca să te saturi de privit, dar hai să zicem că cinci ore sunt de ajuns.

Pentru vacanța ta europeană de vis zboară cu Ryanair, compania low-cost numărul 1!

Text scris pentru SuperBlog 2016.